niedziela, 2 lutego 2014

Przyprawy antynowotworowe

Witajcie!


Rak i wszelkie nowotwory to plaga naszych czasów. Jednak nie jesteśmy bezbronni w walce o nasze zdrowie. Z pomocą przychodzi nam często niedoceniana matka natura. Stosując w naszej diecie różnego rodzaju przyprawy możemy zmniejszyć ryzyko raka aż o 5-30 % . Warto więc spróbować.

Przyprawy:

  • mięta
  • tymianek
  • majeranek
  • oregano
  • rozmaryn
  • bazylia
  • natka pietruszki
  • kurkuma
  • czosnek
  • chilli
  • curry

Źródła:

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/przydatne-w-kuchni/Antynowotworowe-wlasciwosci-ziol-kurkumy-imbiru-szczypiorku-rozmarynu-natki-pietruszki_37125.html

Pozdrawiam 

:)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz