Zupa brokułowa
- ⅓ kwiatu brokuła
- 1 marchewka
- 1 większy ziemniak
- kawałek pietruszki
- kawałek selera
- sól
- woda
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego.
Przygotowanie:
Marchewkę, ziemniaka, pietruszkę i seler obrałam, umyłam i pokroiłam w kostkę max 5 mm. Warzywa umieściłam w garnku, zalałam sporą ilością wody, dodałam olej, posoliłam i gotowałam, aż będą na wpół miękkie. Dopiero wtedy dodałam obrany, umyty i sparzony kwiat brokuła w kawałkach. Gotowałam do miękkości warzyw, na sam koniec doprawiłam do smaku.
Źródło przepisu: http://coctelera-szejker.blogspot.com/2013/10/dieta-watrobowa-zupa-brokuowa.html
Pozdrawiam
:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz