Śniadanie - 320 kcal
Kanapki z jajkiem
pieczywo razowe [3 małe kromki] 75 g
masło [1 łyżeczka] 6 g
jajko gotowane na twardo [1 sztuka] 50 g
zielona cebula i ogórek [bez ograniczeń]
Sok warzywny [1 szklanka] 200 ml
II śniadanie - 150 kcal
Kanapka z serem twarogowym
chleb żytni [1 mała kromka] 25 g
masło [1/2 łyżeczki] 3 g
twaróg chudy [1/2 łyżki] 20 g
cebula [bez ograniczeń]
Śliwki [2 sztuki] 50 g
Herbata zielona
Obiad - 570 kcal
Zupa ryżowa 400 ml
bukiet jarzyn 100 g
koperek [1 łyżeczka]
ryż [2 łyżki - po ugotowaniu - 50 g] 15 g
olej rzepakowy [1 łyżeczka] 5 g
Gulasz z indyka
mięso z podudzia bez skóry 100 g
olej rzepakowy [2 łyżeczki] 10 g
kasza jęczmienna gruba [5 łyżek po ugotowaniu- 140 g] 45 g
Surówka z kapusty czerwonej z cebulą
kapusta czerwona 200 g
oliwa z oliwek [1 łyżeczka] 5 g
cebula i gotowany kalafior [bez ograniczeń]
Jabłko [1/2 sztuki] 50 g
Woda mineralna
Podwieczorek-150 kcal
Chrupkie pieczywo. maślanka, brzoskwinia
maślanka 0,5 % tłuszczu [1 szklanka] 200 ml
chrupkie pieczywo żytnie [1 sztuka] 10 g
brzoskwinia [1 sztuka mała] 100 g
Kolacja-370 kcal
Kanapki z dorszem wędzonym
pieczywo razowe [3 kromki małe] 75 g
masło [1 łyżeczka] 6 g
dorsz wędzony 50 g
Surówka z porów
por 100 g
groszek konserwowy [3 łyżki] 50 g
jogurt naturalny [1 łyżka] 15 ml
Czereśnie [około 18 sztuk] 80 g
Herbata bez cukru
Źródło: Bayer HealthCare
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz