wtorek, 10 grudnia 2013

Dieta 1600 kcal nr 1 dzień II

Śniadanie - 320 kcal 

Kanapki z jajkiem

pieczywo razowe [3  małe kromki] 75 g
masło [1 łyżeczka] 6 g
jajko gotowane na twardo [1 sztuka] 50 g
zielona cebula i ogórek [bez ograniczeń]

Sok warzywny [1 szklanka] 200 ml

II śniadanie - 150 kcal

Kanapka z serem twarogowym

chleb żytni [1 mała kromka] 25 g
masło [1/2 łyżeczki] 3 g
twaróg chudy [1/2 łyżki] 20 g
cebula [bez ograniczeń]

Śliwki [2 sztuki] 50 g

Herbata zielona

Obiad - 570 kcal

Zupa ryżowa 400 ml

bukiet jarzyn 100 g
koperek [1 łyżeczka]
ryż [2 łyżki - po ugotowaniu - 50 g] 15 g
olej rzepakowy [1 łyżeczka] 5 g

Gulasz z indyka

mięso z podudzia bez skóry 100 g
olej rzepakowy [2 łyżeczki] 10 g
kasza jęczmienna gruba [5 łyżek po ugotowaniu- 140 g] 45 g

Surówka z kapusty czerwonej z cebulą

kapusta czerwona 200 g
oliwa z oliwek [1 łyżeczka] 5 g
cebula i gotowany kalafior [bez ograniczeń]

Jabłko [1/2 sztuki] 50 g

Woda mineralna

Podwieczorek-150 kcal

Chrupkie pieczywo. maślanka, brzoskwinia

maślanka 0,5 % tłuszczu [1 szklanka] 200 ml
chrupkie pieczywo żytnie [1 sztuka] 10 g
brzoskwinia [1 sztuka mała] 100 g

Kolacja-370 kcal 

Kanapki z dorszem wędzonym

pieczywo razowe [3 kromki małe] 75 g
masło [1 łyżeczka] 6 g
dorsz wędzony 50 g

Surówka z porów

por 100 g
groszek konserwowy [3 łyżki] 50 g
jogurt naturalny [1 łyżka] 15 ml

Czereśnie [około 18 sztuk] 80 g

Herbata bez cukru

Źródło: Bayer HealthCare



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz