czwartek, 12 grudnia 2013

Dieta 1600 kcal nr 1 dzień IV

Śniadanie - 320 kcal

Kanapki z kiełbasą szynkową

chleb żytni razowy [3 małe kromki] 75 g
masło [1 łyżeczka] 6 g
kiełbasa szynkowa [3 plastry] 30 g
rzodkiewki [bez ograniczeń]

Jabłko [1/2 sztuki]

Herbata zielona bez cukru

II śniadanie - 150 kcal

Kanapka z filetem z indyka

chleb chrupki [1 1/2 kromki] 15 g
masło [1/2 małej łyżeczki] 3 g
filet z indyka [1 plasterek] 10 g
pomidor [bez ograniczeń]

Arbuz [mały plaster] 120 g

Woda mineralna

Obiad - 570 kcal

Zupa selerowa z grzankami 400 ml

włoszczyzna 60 g
seler 100 g
oliwa z oliwek [1 łyżeczka] 5 g
grzanki 15 g

Gołąbki w sosie pomidorowym 

kapusta włoska [2 liście]
mięso z indyka 100 g
ryż [2 łyżki po ugotowaniu- ok. 50 g] 15 g
przecier pomidorowy [1 łyżka] 15 g
oliwa z oliwek [1 łyżka] 10 g

Kompot z agrestu 

agrest [1/2 szklanki 250 ml] 60 g
jogurt naturalny [1 łyżka] 15 g

Podwieczorek - 150 kcal

Jogurt z otrębami 

jogurt naturalny [3/4 szklanki 200 ml] 150 g
otręby owsiane [2 łyżki] 15 g
orzechy ziemne [5 sztuk] 5 g

Kolacja - 370 kcal

Kanapki z serem wiejskim

chleb żytnio-razowy [3 małe kromki] 75 g
masło [1/2  łyżeczki] 9 g
serek wiejski 80 g

Sałatka z pomidora 

pomidora, cebula [bez ograniczeń]

Banan [1/2 sztuki] 70 g

Herbata bez cukru

Źródło: Bayer Health Care

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz