Śniadanie - 320 kcal
Kanapki z kiełbasą szynkową
chleb żytni razowy [3 małe kromki] 75 g
masło [1 łyżeczka] 6 g
kiełbasa szynkowa [3 plastry] 30 g
rzodkiewki [bez ograniczeń]
Jabłko [1/2 sztuki]
Herbata zielona bez cukru
II śniadanie - 150 kcal
Kanapka z filetem z indyka
chleb chrupki [1 1/2 kromki] 15 g
masło [1/2 małej łyżeczki] 3 g
filet z indyka [1 plasterek] 10 g
pomidor [bez ograniczeń]
Arbuz [mały plaster] 120 g
Woda mineralna
Obiad - 570 kcal
Zupa selerowa z grzankami 400 ml
włoszczyzna 60 g
seler 100 g
oliwa z oliwek [1 łyżeczka] 5 g
grzanki 15 g
Gołąbki w sosie pomidorowym
kapusta włoska [2 liście]
mięso z indyka 100 g
ryż [2 łyżki po ugotowaniu- ok. 50 g] 15 g
przecier pomidorowy [1 łyżka] 15 g
oliwa z oliwek [1 łyżka] 10 g
Kompot z agrestu
agrest [1/2 szklanki 250 ml] 60 g
jogurt naturalny [1 łyżka] 15 g
Podwieczorek - 150 kcal
Jogurt z otrębami
jogurt naturalny [3/4 szklanki 200 ml] 150 g
otręby owsiane [2 łyżki] 15 g
orzechy ziemne [5 sztuk] 5 g
Kolacja - 370 kcal
Kanapki z serem wiejskim
chleb żytnio-razowy [3 małe kromki] 75 g
masło [1/2 łyżeczki] 9 g
serek wiejski 80 g
Sałatka z pomidora
pomidora, cebula [bez ograniczeń]
Banan [1/2 sztuki] 70 g
Herbata bez cukru
Źródło: Bayer Health Care
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz