Czas przygotowania: 20 minut
Składniki:
- 300 g kuskusu
- 150 g mieszanki liści rukwi wodnej, musztardowca, mięty, natki pietruszki, bazylii, szpinaku, oregano
- 4 łodygi z liśćmi buraka
- 300 g pomidorków koktajlowych
- 50 g orzeszków piniowych
Sos:
- sok z 2 cytryn
- sól i pieprz
- 100 ml oliwy
- 2 łyżki sumaka
- 1/2 łyżeczki kurkumy
Przygotowanie:
Kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, pozostawiamy do ostygnięcia.
Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami. Łodygi buraka z liśćmi drobno posiekać.
Orzeszki uprażyć na patelni. Połączyć przestudzoną kaszę kuskus ze wszystkimi składnikami i polać przygotowanym dressingiem.
Źródło: czasopismo Zwierciadło
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz