poniedziałek, 23 grudnia 2013

Kuskus z ziołami i sumakiem

Ilość porcji: 8
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:

  • 300 g kuskusu
  • 150 g mieszanki liści rukwi wodnej, musztardowca, mięty, natki pietruszki, bazylii, szpinaku, oregano
  • 4 łodygi z liśćmi buraka
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • 50 g orzeszków piniowych

Sos:

  • sok z 2 cytryn
  • sól i pieprz
  • 100 ml oliwy
  • 2 łyżki sumaka
  • 1/2 łyżeczki kurkumy

Przygotowanie: 

Kuskus przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, pozostawiamy do ostygnięcia.
Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i przyprawami. Łodygi buraka z liśćmi drobno posiekać.
Orzeszki uprażyć na patelni. Połączyć przestudzoną kaszę kuskus ze wszystkimi składnikami i polać przygotowanym dressingiem.

Źródło: czasopismo Zwierciadło

Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz