Witajcie!
Od teraz zaczynamy na poważnie się odchudzać, aby jednak wychwycić nasze błędy żywieniowe należy założyć dzienniczek odchudzania.
Po co on jest?
Wpisujemy w nim co i gdzie jemy, w jakich okolicznościach oraz liczbę kcal.
Czerwonym kolorem zaznaczamy te pozycje, które uważamy za wpadki.
To wszystko powinno nam dać obraz tego co na co dzień jemy i czy robimy postępy czy też odwrotnie.
Pozwoli nam to na skuteczną eliminację błędów żywieniowych.
Co jest nam potrzebne?
Zeszyt lub notes o formacie, który nam najbardziej pasuje np. ja mam zwykły zeszyt A 5.
Do tego zwykły i czerwony długopis.
Dodatkowo możemy wkleić na 1 stronę motywujące zdjęcie, np ja mam wklejone zdjęcie bardzo otyłej osoby, które jak tylko na nie spojrzę mnie przeraża (jest bez głowy, bo nie chcę nikogo urazić a tylko mieć jakiś straszak na siebie).
Jak powinien wyglądać taki zeszyt?
Robimy kolumny i wpisujemy kolejno
data godzina jaki pokarm gdzie w jakich ilość
i jego ilość [g] jedliśmy okolicznościach zjedzonych kcal
Czerwonym kolorem podkreślamy nasze wpadki.
Dzienniczek powinniśmy prowadzić przynajmniej tydzień, ale najlepiej prowadzić go przez cały okres odchudzania.
Pozdrawiam
:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz